Wednesday, August 10, 2011

Lauk pauk untuk tatapan Ijip

Khas untuk Ijipku cayang, ku persembahkan lauk pauk iftar yang dimasak sendiri dan dimasak orang. haha..

Menu Day 1 : Asparagus Goreng, Daging Masak Kicap, Sup Ayam dan  Scrambled Egg

Menu Day 2 : Tak sompek masak, sebab outsteseng, tapau sate Kajang.

Menu Day 3 : Kubis Masak Lemak, Sambal Goreng, Sambal Belacan, Ikan Tenggiri Goreng 

Hari ke 5 : Tulang masak lomak cili api, Ikan masak kicap, telur dada  dadar, sambal goreng smalam, tembikai merah menggiurkan

Hari ke 6 : Nasi Tomato, Ayam Masak Merah, time ni aku ada buat kuih ketayap n kek batik, tapi kedua dua menjadi retarded, so takmo upload..haha

Day 7 : Piknik! Masak dari rumah, makan on da way to KLIA, hantar Cik Uci.  Pecal, Sambal Udang, Ayam Goreng Berempah, Kek Batik & Kek Stoberi

Day 8 : Ayam penyet, Sup Chicken Ball, Ikan Selar Goreng

Day 9 : Kuey teow kerang, spaghetti

Day 10 : Siakap Goreng laut dalam (deep fried), sambal tempe, sawi rebus. Lezzzaaat.




SELAMAT MENJAMU MATA, IJIP!!

Signing off ,

4 comments:

waiem said...

Peh lazattttt

Ijip said...

wahh rain sungguh makencik. Siap buat nasi tomato bagai.

Elf said...

Iya , entah apa hangen rajin sudah mari daa...:-)

VAD said...

Rajin pasal somi ada la tu.. somi dah balik.. makan nasik lauk telo goreng cecah air mata la kau